Bolezni srca in ožilja / bioenergija, bioenergetik

Bioenergija ugodno vpliva na zdravljenje bolezni srca in ožilja, ki so so v svetu in pri nas najpogostejši vzrok prezgodnje obolevnosti in umrljivosti ljudi. Čim več dejavnikov tveganja imate, tem večja je verjetnost, da boste zboleli na srcu ali doživeli nevaren srčno-žilni dogodek, npr. srčni infarkt, možgansko kap, periferno žilno bolezen... Prisotnost dveh ali treh dejavnikov tveganje ne samo podvoji ali potroji, ampak ga zveča za nekajkrat.

V razvitem svetu zato dobiva preprečevanje bolezni (preventiva) vse večji pomen. V ZDA so to spoznali pred nami in so zato lahko upravičeno ponosni na rezultate t.i. preventivnih ukrepov. Obolevnost in umrljivost zaradi bolezni srca in žilja sta se v ZDA v zadnjih petindvajsetih letih zmanjšali za polovico, pričakovana življenska doba pa se je podaljšala. V Evropi se je v zadnjih desetih letih umrljivost zaradi teh bolezni pri ljudeh do 64. leta starosti zmanjšala kar za petnajst odstotkov.

Slovenci prav zaradi premajhnega upoštevanja načel zdravega življenja še vedno prepogosto obolevamo in umiramo zaradi bolezni srca in ožilja.

Umrljivost Slovencev v starosti od 54 do 64 let:

  •     33 % moških umre zaradi bolezni srca in ožilja
  •     10 % žensk umre zaradi bolezni srca in ožilja
     

Bioenergija - alternativno zdravljenje Vam lahko učinkovito pomaga pri zdravljenju bolezni srca in ožilja. V spodnjem meniju poiščite bolezen, ki jo iščete in preverite, kako lahko alternativno zdravljenje bolezni srca in ožilja olajša Vaše zdravstvene težave ali pa jih celo povsem odpravi.

Visok krvni tlak ali hipertenzija »

Visok krvni tlak je nema bolezen, ki ne boli in navadno ne povzroča težav, če pa se je ne zdravi, lahko povzroči možgansko kap ali srčno-mišični infarkt, odpoved ledvic itd.