Četrta, srčna čakra (Anahata)

 
 

Čakre skrbijo za prevajanje energije med različnimi telesi ali plastmi avre.

Bogdan Zepan,
mojster Usui Do reikija in Ai Zenrei o glavnih funkcijah čaker

Osnovni podatki:

BARVA: zelena

LOKACIJA: leži na območju srca, za prsnico.

POVEZAVA: povezana je s priželjcem, ki pomembno vpliva na delovanje imunskega sistema.

AVRIČNO TELO (NIVO): astralno, višji emocionalni aspekt, prehod med telesnim in duhovnim nivojem.

PODROČJE VPLIVA: vpliva na srce, krvni obtok, živec vagus, ramena, prsi, rebra. Četrta čakra je zelo pomembna, ker leži na sredini in je prevodnik ter posrednik med čakrami. Vpliva na naše čustvovanje, ranljivost ter dajanje in sprejemanje ljubezni.

DUHOVNI VIDIKI: ljubezen do sebe in drugih.

 

 

 

"Če čakra ne zmore presnavljati energije, pravimo, da je blokirana..., zato postopoma nastajajo okvare in motnje, ki jih zaznavamo kot bolezen..."

                                                                                                                                                        Revija VIVA

Čakre največkrat blokirajo psihosomatski vzroki ali škodljiva sevanja zemeljskega in tehničnega izvora. Ali Vaši energetski centri delujejo pravilno? Preverite z energetskim pregledom s slikanjem avre s Kirlianovo GDV kamero.


Psihični vplivi nedelujočega energetskega centra oz. čakre

Če je četrta čakra blokirana ali zaprta, se lahko pojavijo kontradikcija naših dejanj (vemo da moramo pa ne moremo), strah pred izražanjem naklonjenosti, čustvena okorelost zaradi občutka osamljenosti, zamerljivost, pretirano čustvovanje, hitre spremembe razpoloženja, pretirana občutljivost, žalost, bes. jeza. sovraštvo, strah, otopelost, patološko ljubosumje, nesposobnost odpuščanja sebi in drugim (zamere), cinizem, strah pred čustvenimi ranami, prevarami, strah pred osamljenostjo, osamljenost, občutek izolacije, zapiranje vase, pretirana samokritika, egocentričnost, narcisoidnost, maščevalnost, medsebojni partnerski odnosi brez ljubezni itd. Ne znajdemo se v okolju, smo brez občutka do vsega in vsakogar, ne zaznamo prave duše pravih ljudi. Nikakor ne pridemo do pravih ljudi in situacij, vse nas vleče nekam stran - v "neprave" energije itd.

Fizični vplivi nedelujočega energetskega centra oz. čakre

Če je četrta čakra blokirana ali zaprta, se lahko pojavijo bolezni srca in ožilja, srčni infarkt, razširjeno srce, aritmije, poškodbe srčnih zaklopk, arterijske bolezni, bronhialna astma, alergije, težave s pljuči in z bronhiji, gripa, kronična utrujenost, tuberkuloza, pljučni rak, težave s krvnim obtokom, občutek teže v prsih, bolezni dojk, ki nam ne da dihati, nekateri tožijo, da se počutijo, kot bi imeli v prsi zapičen kol, občutek ledenega hrbta, previsok ali prenizek krvni tlak, občutek nemoči, "pretesnega prsnega koša", občutek, kot da ni izhoda, otopelost udov, težave z rameni in rokami, težave s hrbtenico v prsnem predelu (skolioza, kifoza itd.).


Za dodatne informacije ali prijavo na pregled stanja Vaših energetskih centrov oz. čaker s slikanjem avre s Kirlianovo GDV kamero izpolnite kontaktni obrazec, ali nas pokličite na telefonsko številko 031 472 981.