Peta, grlena čakra (Viśuddha)

 
 

Čakre so indikatorji sedanjega in bodočega stanja našega fizičnega telesa, kot tudi dogajanja na ostalih telesih.

Bogdan Zepan,
mojster Usui Do reikija in Ai Zenrei o glavnih funkcijah čaker

Osnovni podatki:

BARVA: svetlo ali sinje modre barve

LOKACIJA: leži na območju grla.

POVEZAVA: povezana je s ščitnico.

AVRIČNO TELO (NIVO): mentalno telo - eterični kalup, duhovni nivo.

PODROČJE VPLIVA: uravnava presnovo ter upravlja z bronhialnim in vokalnim sistemom, s pljuči in s prebavnim traktom.

DUHOVNI VIDIKI: izražanje samega sebe in ustvarjalnosti - bom.

 

 


 

"Če čakra ne zmore presnavljati energije, pravimo, da je blokirana..., zato postopoma nastajajo okvare in motnje, ki jih zaznavamo kot bolezen..."

                                                                                                                                                        Revija VIVA

Čakre največkrat blokirajo psihosomatski vzroki ali škodljiva sevanja zemeljskega in tehničnega izvora. Ali Vaši energetski centri delujejo pravilno? Preverite z energetskim pregledom s slikanjem avre s Kirlianovo GDV kamero.


Psihični vplivi nedelujočega energetskega centra oz. čakre

Če je peta čakra blokirana ali zaprta, se lahko pojavijo nesposobnost izražanja čustvenih potreb, občutkov in mišljenja. Ljudje ne morejo izražati žalosti in jokati, po drugi strani pa se lahko blokada pri človeku kaže kot pretirano nadziranje drugih ljudi, trema, vznemirjenost, nestanovitne odločitve, pomanjkanje samozavesti, občutek "odrezanosti" od sveta in blokiranost v dejanjih ter komunikaciji, nezmožnost povedati, kar mislimo, nezmožnost oblikovanja misli v besede, sramežljivost pred javnim nastopanjem, strah pred izražanjem lastne volje in izpostavljanju, nesposobnost uresničevanja lastnih idej, nagnjenost k ogovarjanju (klevetanju), laganje, nagnjenost k prevaram, strah pred samoodločanjem strah pred intuicijo, nezaupanje v pravilnost lastnih odločitev, odvisnost, obsojanje in kritika, neambicioznost itd. Če se izprazni pleksus, tretja čakra, se kmalu pojavijo težave tudi v peti čakri, saj sta ta dva centra tesno povezana.

Fizični vplivi nedelujočega energetskega centra oz. čakre

Če je peta čakra blokirana ali zaprta, se lahko pojavijo ponavljajoče se angine, težave s ščitnico (hipertiroidizem, hipotireodizem, tumor ščitnice), rak grla in druge težave z grlom (angine, hripavost, laringitis), težave z zobmi in dlesnimi (vnetja, granulom, ulkus, afne, herpes itd.), vnetje grla in glavoboli, ki nastanejo zaradi napetosti z zgornjem delu vrata, težave s hrbtenico, trd neokreten vrat, težave s pljuči, motnje srčnega utripa, ki nastanejo kot posledica delovanja ščitnice, bolečine in izkrivljenost vratnega dela hrbtenice, motnje v požiralniku, ušesne bolezni, multipla skleroza, nahod, vnetje sinusov, kronični bronhitis, emfizem kot posledica kajenja, celična presnova, motnje v metabolizmu, krhke kosti itd.


Za dodatne informacije ali prijavo na pregled stanja Vaših energetskih centrov oz. čaker s slikanjem avre s Kirlianovo GDV kamero izpolnite kontaktni obrazec, ali nas pokličite na telefonsko številko 031 472 981.