Tretja, trebušna čakra (Manipura)

 
 

Čakre spodbujajo razvoj večjih aspektov samozavedanja kot nosilci določenih psiholoških funkcij.

Bogdan Zepan,
mojster Usui Do reikija in Ai Zenrei o glavnih funkcijah čaker

Osnovni podatki:

BARVA: rumena

LOKACIJA: leži na območju trebuha, v solarnem pleksusu.

POVEZAVA: Povezana je s trebušno slinavko, ki uravnava raven sladkorja v krvi in delom nadledvične žleze.

AVRIČNO TELO (NIVO): astralno, mentalno telo - nižji mentalni aspekt (telesni nivo).

PODROČJE VPLIVA: upravlja z želodcem, jetri, žolčnikom in živčnim sistemom. Čeprav je ta čakra mentalna, je njeno pravilno delovanje povezano s čustvenim življenjem. Izredno pomembna je za občutek povezanosti: ko se otrok rodi, je z eterično popkovino, ki vodi iz pleksusa, povezan z materjo. Ko se med ljudmi splete razmerje, se tudi iz trebušnih čaker spletejo vezi. Močnejša ko je zveza, močnejše so vezi; ko je razmerja konec, se vezi počasi trgajo.

DUHOVNI VIDIKI: vrednotenje samega sebe "mislim".

 

"Če čakra ne zmore presnavljati energije, pravimo, da je blokirana..., zato postopoma nastajajo okvare in motnje, ki jih zaznavamo kot bolezen..."

                                                                                                                                                        Revija VIVA

Čakre največkrat blokirajo psihosomatski vzroki ali škodljiva sevanja zemeljskega in tehničnega izvora. Ali Vaši energetski centri delujejo pravilno? Preverite z energetskim pregledom s slikanjem avre s Kirlianovo GDV kamero.


Psihični vplivi nedelujočega energetskega centra oz. čakre

Če je tretja čakra blokirana ali zaprta, se lahko pojavijo težave v obliki strahu in tesnobe, egoizma, manipuliranja, občutka manjvrednosti, otopelost, nemoč dela in občutenja, negotovost vase, hiperaktivnost, odvisnost od drugih, manipuliranje, "cepetanje" na mestu, razburljivost, jeza, agresija, sovraštvo, neprilagodljivost, pretirana sramežljivost, potreba po dominaciji, potreba "biti žrtev", nesposobnost reči ne, odvisnost od pomirjeval (uspavala) mamil, alkohola, samopomilovanje, depresija, strah pred izgubo bližnjih, strahovi glede lastnega fizičnega izgleda, negotovost glede samoofločanja in samozaupanja itd.

Fizični vplivi nedelujočega energetskega centra oz. čakre

Če je tretja čakra blokirana ali zaprta, se lahko pojavijo čir na želodcu, gastritis, zgaga, težave z dvanajsternikom, težave z jetri (zlatenica, hepatitid, ciroza), prebavo in presnovo, sladkorna bolezen (diabetes), motnje hranjenja (debelost, anoreksija in bulimija), vnetje trebušne slinavke (pankratitis), artritis, tiščanje v trebuhu, ki vodi v želodčne težave, želodčni krči, napihnjenost, zavrta presnova, debelenje, oteklost udov in telesa, zastajanje vode, moteno delovanje vranice, slinavke, jeter, žolča (žolčni kamni), občutek otečenosti, polipi, heomeroidi, bolezni nadledvičnih žlez, bolezni vranice, kožne bolezni, živčna izčrpanost itd.  


Za dodatne informacije ali prijavo na pregled stanja Vaših energetskih centrov oz. čaker s slikanjem avre s Kirlianovo GDV kamero izpolnite kontaktni obrazec, ali nas pokličite na telefonsko številko 031 472 981.